תוכנית תואר ראשון בפסיכולוגיה לנשים - הקמפוס החרדי

תוכנית הלימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה מתקיימת במסלול אחד: מסלול מורחב פסיכולוגיה. התוכנית זהה לנלמד במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. התוכנית נלמדת בקמפוס החרדי הנפרד של אוניברסיטת בר-אילן ומותאמת לצרכי הקהילה החרדית. ההוראה מרוכזת ואינה פרוסה על כל ימי השבוע. מבנה זה מאפשר שילוב הלימודים עם עבודה וחיי משפחה.

מטרת התוכנית לאפשר לנשים מהמגזר החרדי להתקבל לתארים מתקדמים טיפוליים ומחקריים שיפתחו בפניהן את הדרך לעיסוק בתפקידי טיפול ובמחקר מוביל. הסטודנטיות שלנו רוכשות ידע תיאורטי ויישומי מן המעלה הראשונה, המסייע להן לפתח יכולות אקדמיות, טיפוליות ומחקריות. התוכנית מכשירה למעשה את העתודה של נשות הטיפול והמחקר הפסיכולוגי במגזר החרדי.

מסלולי הלימוד

התוכנית חושפת את הסטודנטיות לידע המחקרי המתקדם ביותר בתחומי הפסיכולוגיה השונים. התוכנית בנויה בשכבות, וכוללת  קורסים המספקים ידע יסודי מורחב בפסיכולוגיה, טעימה מקורסים רלוונטיים מעולם הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה, וקורסים מתקדמים בפסיכולוגיה המתמקדים בעולם תוכן ייחודי כגון: טראומה, התמודדות עם אבל ואובדן, אוטיזם, זהות תעסוקתית, תפקודים מוחיים, ניהול קונפליקטים ועוד. במקביל, התוכנית כוללת קורסים ייחודיים המתמקדים בפיתוח מיומנויות מחקר ומיומנויות בינאישיות. גולת הכותרת של התוכנית היא קורס ההתנסות בשדה בשנה ג', במהלכו הסטודנטיות מתפקדות כחונכות טיפוליות במרכזי שיקום, טיפול וחינוך ברחבי הארץ. קורס זה מהווה הזדמנות ללמידה אישית חווייתית, חקירה פנימית וקבלת הדרכה קלינית קבוצתית.

סגל התוכנית

כל אנשי הסגל האקדמי בתוכנית הם בעלי תואר ד"ר או פסיכולוג מומחה.  חלק מהם מלמדים גם בתוכניות המקבילות של המחלקות לפסיכולוגיה וסוציולוגיה בבר-אילן. הרמה האקדמית היא ללא פשרות אך עם מכוונות אישית. הסגל מהווה מסגרת תומכת, מקצועית ונעימה בה ניתן מענה אישי לכל סטודנטית. המטרה של כל אנשי הסגל היא שלסטודנטיות תהיה חווית למידה מרחיבת אופקים, יחד עם מיצוי הפוטנציאל והגעה להישגים הגבוהים ביותר.

קהל יעד ותנאי קבלה

התוכנית פונה למועמדות בעלות בגרות מלאה הכוללת ארבע יחידות לפחות במתמטיקה ואנגלית בציונים גבוהים. יכולות להגיש מועמדות גם בעלות תואר קודם ממוסד אקדמי מוכר, בעלות ציונים גבוהים במבחני סאלד, ובעלות תעודת מורה מוסמכת בכירה.

השתלבות בשוק התעסוקה

הבוגרות ממשיכות לתארים מתקדמים במגוון רחב של תחומים. חלקן בתחום הטיפולי והארגוני כגון פסיכולוגיה קלינית, שיקומית, חינוכית, ארגונית ועבודה סוציאלית, וחלקן בתחום המחקרי כגון פסיכולוגיה מחקרית ומדעי המוח. הקבלה לתארים המתקדמים הללו קשה מאוד, אך אחוזי ההצלחה בתוכנית גבוהים וקיימת שביעות רצון גבוהה מאיכותן האקדמית והכשרתן הייחודית של הסטודנטיות שלנו. הן מסיימות עם ידע רב, וחשוב מכל עם רצון להצליח וכלים להתפתחות מקצועית מתמדת ולמידה עצמית.

בין הקורסים הנלמדים בתוכנית: מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לאנתרופולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה פיזיולוגית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, מבוא לתורת האישיות, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה אבנורמלית, התנסות קלינית בשדה הטיפולי, התמודדות עם אבל ואובדן, מוח ויצירתיות, החברה הישראלית, טראומה וזהות, התמכרויות, מוח ואמפטיה, סוגיות בחקר התרבות.