תוכנית לתואר ראשון בלימודי מידע - נשים

תוכנית תואר ראשון במדעי המידע- הקמפוס החרדי

תוכנית ייחודית המכשירה מידענים במרכזי מידע, בחברות היי-טק ובספריות. הסטודנטים ילמדו מגוון קורסים העוסקים בחיפושי מידע מתקדמים, ארגון מידע, מפתוח, מודיעין תחרותי, מידע משפטי, מידענות רפואית, ניהול ידע, ייצוג מידע דיגיטלי, מסחר אלקטרוני ושיווק.

המחלקה למדעי המידע

המחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן הינה המחלקה המחקרית היחידה בתחומה בארץ, והיא חברה באיגוד ה- iSchools העולמי.

סגל המחלקה מורכב מחוקרים מוכרים ומובילים בתחומם. חוקרי המחלקה משלבים בעבודתם יצירתיות וידע עדכני וחדשני.

תכנית הלימודים במחלקה הינה דינמית על פי ההתפתחויות הטכנולוגיות וצרכי הידע בשוק התעסוקה.

בעשורים האחרונים הפך תחום ניהול הידע וה- Big Data (נתוני עתק) לכלי רב עוצמה הממלא תפקיד מרכזי בתהליכים חברתיים, כלכליים, מדיניים וטכנולוגיים ומשפיע על כל תחומי חיינו.

מהי מידענות?

מידענות היא עיסוק מקצועי בתחום הנתונים ומאגרי המידע הממוחשבים. לימודי מידענות לצורכי מחקר או תעסוקה הפכו נחשקים בשנים האחרונות בעקבות תהליכי דיגיטציה אותם עוברים ארגונים ומוסדות רבים בכל העולם. בפועל, לימודי מידענות (הנקראים גם לימודי מידע, ובלעז Information Science) מתמקדים ברכישת כלים ולימוד מתודות לאיתור, עיבוד וניהול מידע בעיקר באמצעות רשת האינטרנט (ובכלל זה מחשבים ורשתות מחשבים).

חשיבותם של לימודי מידע (מידענות) במסגרת תואר אקדמי

המהפכה הטכנולוגית והשימוש הבלתי פוסק באינטרנט הביאו עמם כמויות עצומות של מידע הזורם מארגונים ואל ארגונים בכל שעות היממה. בעקבות כך נוצר צורך בקטלוג, ניהול ועיבוד המידע באופן שיהיה זמין ונגיש לתועלת הארגון. כך התהווה תחום לימודי המידענות וכך גם נוצר הצורך במומחי מידע, האמונים על התמודדות עם ביג דאטה וניהול הידע העצום המצטבר, בעיקר בארגונים גדולים.
סביב לימודי מידענות נוצר גם הצורך בהבנה עמוקה ובהקניית כישורים מעשיים של טכנולוגיות מתקדמות בתחום האינטרנט (והשימוש שלהן במחשבים ובטלפונים ניידים), לימוד של שפות תכנות, בסיסי נתונים, ניהול מערכות תוכן ועוד. לימודים מתקדמים אלה מתאפשרים במסלולי לימוד מקיפים כדוגמת המסלול המורחב של המחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר אילן.  

 

תנאיי קבלה לתוכנית

  • חובת השפה האנגלית - ציון מיון באנגלית במבחן אמי"ר/אמיר"ם/בפרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית (למעט אם רשום אחרת).
  • אנגלית ברמת 4 יח"ל לפחות. בעלי בגרות/מבחן סאלד באנגלית ברמת 3 יח"ל יכולים להשלים את היחידה הנוספת באמצעות מבחן פנימי של הקמפוס.
  • תעודת בגרות/מכינה/תעודות כיתה י"א, י"ב + ציוני סאלד (חוצים).
  • מבחן פסיכומטרי או מבחן מימד.
  • לבעלי תעודת בגרות מחו"ל- יש לעבור מבחן יע"ל, ולקבל אישור על תעודת הבגרות.

חובת קורסי אנגלית במהלך התואר

כל הסטודנטים המתחילים את לימודיהם לתואר ראשון החל משנת תשפ"ב, חייבים במהלך לימודיהם לסיים שני קורסים באנגלית, כתנאי לקבלת התואר. מהותם של שני הקורסים הללו תלויה באמת האנגלית שעל פיה התקבל הסטודנט לאוניברסיטה:

  • רמת אנגלית עד 119 ( בפסיכומטרי / אמיר/ אמירם) חייב בשני קורסי אנגלית כשפה זרה.
  • רמת אנגלית 133-120 ( בפסיכומטרי/ אמיר/ אמירם) חייב בקורס אחד באנגלית כשפה זרה וקורס תוכן אחד בשפה האנגלית בהיקף של 2 שעות סמסטריאליות.
  • רמת אנגלית 134 ויותר (בפסיכומטרי/ אמיר/ אמירם) פטור לגמרי מקורס אנגלית כשפה זרה, אך יהיה חייב בשני קורסי תוכן בשפה האנגלית בהיקף של 2 שעות סמסטריאליות כל אחד.

מבנה הלימודים

משך הלימודים 3 שנים.

נדרשות 46 נ"ז הכוללות קורסי חובה ובחירה.

לבוגרי התוכנית העומדים בתנאיים, תינתן האפשרות להמשיך ללימודי תואר שני במדעי המידע.

השתלבות בשוק התעסוקה:

מגוון רחב של תפקידים: מידענים קלאסיים/טכנולוגיים, מתכנתים, תחקירנים, מטייבי נתונים, מומחי דיגיטל, שיווק דיגיטלי, ניהול ובניית אתרי אינטרנט (כעצמאים או כשכירים), ספרנים ועוד..

ניתן לצפות באתר של המחלקה למדעי המידע ב מידע אודות בוגרי המחלקה

לפרטים: 03-5318999

ch.dep@biu.ac.il